Tällä sivustolla opit perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja arkielämästä, sekä suomen kielen perussanastoa. Sivusto on tarkoitettu erityisesti Suomeen tuleville kiintiöpakolaisille.

Suomi

Suomi

Suomi sijoittuu maapallon pohjoiselle puoliskolle ja sijaitsee Ruotsin ja Venäjän välissä. Pohjoisessa Suomen rajanaapurina on Norja. Lue lisää.

Muuttoon valmistautuminen

Muuttoon valmistautuminen

Kiintiöpakolaisena sinulle ja hakemuksessasi mukana olleille on myönnetty pakolaisasema, jatkuvaluonteinen oleskelulupa ja oikeus tehdä työtä Suomessa. Lue lisää.

Matka Suomeen

Matka Suomeen

Matka Suomeen toteutuu lentäen. Lähtö tapahtuu lentokentältä. Koska lennolle voi ottaa mukaan vain 20 kiloa matkatavaraa henkilöä kohden, on tärkeä suunnitella etukäteen mitä ottaa mukaan ja mitä jättää lähtömaahan. Lue lisää.


Arkielämä

Arkielämä

Kiintiöpakolaisena sinulla ja perheelläsi on oikeus saada kunnassasi vuokra-asunto. Vuokra-asunnon koko ja huoneiden määrä riippuu asukkaiden määrästä, mutta perusvarusteet vuokra-asunnoissa on yleensä samat. Lue lisää.

Koulut ja opiskelu

Koulut ja opiskelu

Suomessa suurin osa lapsista on päivähoidossa tai esiopetuksessa ennen kouluikää, sillä usein molemmat vanhemmat käyvät kodin ulkopuolella töissä. Lue lisää.

Työssä Suomessa

Työssä Suomessa

On tärkeää tietää, että suomalaisen työympäristön kieli on suomi. Työpaikat, joissa työkielenä on englanti, muodostavat pienen vähemmistön työpaikoista. Työllistyäksesi sinun tulee opetella suomen kieli. Lue lisää.


Terveys- ja sosiaalipalvelut

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Kiintiöpakolaisille tarjotaan kunnassa samat terveyspalvelut kuin kaikille kuntalaisille Suomessa. Kuntaan saavuttaessa kiintiöpakolaiselle ja hänen perheelle järjestetään terveystarkastus. Terveystarkastus tehdään tulkin avulla. Lue lisää.